alt=""

Jaunumi BIS - Publiskās apspriešanas procesa rezultātu attēlošana un būvniecības procesa joslas uzlabojumi

Ievietots 17.11.2023. 16:48

No piektdienas, 17.novembra Būvniecības informācijas sistēmā (BIS) ir pieejami divi jaunumi – būvniecības procesa joslas uzlabojumi un publiskās apspriešanas procesa pilnveide, nodrošinot publiskās apspriešanas nepieciešamības piemērošanu un attēlošanu BIS.

Būvniecības procesa joslas uzlabojumi

BIS publiskā portāla lietotājam, atverot būvniecības lietas šķirkli 'Aktuālie dati', ir redzama uzlabota būvniecības lietas progresa josla, lai varētu sekot līdzi kādā procesa posmā ir lieta, redzēt dokumentu datumus, termiņus un tālāk veicamos soļus.

Būvniecības procesa joslas attēls

Publiskās apspriešanas procesa pilnveide

Publiskās apspriešanas procesa pilnveides ietvaros būvniecības ierosinātājs uz būvvaldes lēmuma par publiskās apspriešanas nepieciešamību pamata izveido paziņojumu par būvniecības ieceres nodošanu publiskai apspriedei. Uz saņemtā paziņojuma un iesniegto dokumentu pamata būvvalde pieņem lēmumu par publiskās apspriešanas uzsākšanu.

Pats publiskās apspriešanas process joprojām tiek organizēts ārpus BIS, bet būvvalde sagatavo publiskās apspriešanas pārskatu, kuru pievieno BIS un uz kura pamata pieņem lēmumu par būvatļaujas izdošanu vai atteikumu.

Līdz ar BIS papildināšanu ar publiskās apspriešanas pārskatu tiek veicināta datu caurskatāmība un uzlabots sabiedrības informēšanas process par būvniecības iecerēm, jo pazīme par publiskās apriešanas procesu ir iestrādāta atlases kritērijos būvniecības lietas saturam, kas ir publiski pieejams neautorizētiem lietotājiem BIS mājas lapā sadaļā – Sabiedrības informēšana/Būvniecība.

Ieskatu par jaunajiem BIS funkcionalitātes uzlabojumiem var iegūt 2023.gada 27.oktobra vebināra “Pārskats par 2023.gadā īstenotajiem BIS uzlabojumiem" ierakstā – 00:17:55 par būvniecības procesa joslas uzlabojumiem un 00:36:18 par publiskās apspriešanas procesa pilnveidi. Informācija par visiem iepriekš organizētajiem BIS informatīvajiem vebināriem pieejama BIS mājas lapā sadaļā – Apmācības/Apmācību video arhīvs/BIS vebināru arhīvs.

Detalizētas apmācības par būvniecības procesa joslas uzlabojumiem un publiskās apspriešanas procesa pilnveidi paredzētas 22.novembrī no plkst. 10:00 – 11:30 tiešsaistes vebināra “Aktuālie jautājumi un jaunumi BIS” ietvaros.

 

Lapa atjaunota 17.11.2023